duminică, 30 decembrie 2012

Reteta Zilei 30.12.2012


                           Harira supa marocana


Ingrediente
1/2 kg de carne de vita
3 cepe maruntite la robot
1 morcov maruntit la robot
telina cat un mar mic maruntita la robot
1kg de rosii pasate
1 conserva de naut
200 gr linte
2 cuiburi de fidea
5 linguri de ulei de masline
1 lingura de curcuma
1 lingura de cumin
1 lingura de paprica
2 linguri de amidon de porumb/faina
putin coriandru/patrunjel proaspat
Mod de preparare
Cum se face:

Intr-o oala se incalzeste uleiul si se adauga carnea de vita. Se lasa pe foc pana ce se albeste carne fara a se praji. Se adauga legumele maruntite si condimentele si se amesteca bine. Se sareaza si se lasa la calit pentru 5 minute. Se adauga apoi rosiile pasate, coriandrul si se completeaza cu apa (1 1/2- 2 kg) si se lasa sa fiarba pana ce carnea si lintea sunt bine fierte. Se adauga apoi amidonul indoit cu apa, conserva de naut si fideaua maruntita. Se lasa pe foc pentru 10 minuter sau pana ce amidonul si fideaua sunt fierte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu