duminică, 30 decembrie 2012

Reteta Zilei 30.12.2012

                  Ciorba de pui a la grec cu verdeata

                          



Ingrediente
1 pui cam de 1 kg (sau carne de pui tot circa 1 kg) 1 radacina de telina 1 radacina de pastarnac 3 morcovi 1 ceapa mai mare 1 ardei gras rosu 1 lamaie 3 galbenusuri de ou 300 gr smantana 60 gr orez 1 morcov pentru culoare 3 linguri cu ulei patrunjel verde
Mod de preparare
Intai spalam bine puiul si il taiem bucati, dupa care il punem la fiert intr-o oala mai mare. Spumam bine si des, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, cam o ora. Cand carnea s-a fiert bine o scoatem si strecuram ciorba. Rupem carnea fasii sau o taiem cubulete potrivite (eu asa am facut). Eu am mixat jumatate din legumele fierte, mai putin ardeiul gras si am pus pasta peste zeama.
Spalam orezul si il punem la fiert separat, cu un pic de sare.
Intr-un bol mai mare punem galbenusurile si smantana si omogenizam bine. Punem cateva polonice de ciorba (6-7), peste galbenusuri amestecand cu un tel bine dupa fiecare sa nu se branzeasca compozitia. Turnam incet in oala cu ciorba si amestecam cu lingura sau polonicul pana ajunge tot lichidul la aceeasi temperatura. Adaugam carnea si orezul strecurat in oala. Adaugam sucul de lamaie (prima data punem doar jumatate sa nu se acreasca prea tare), gustam si apoi mai adaugam daca mai trebuie. Adaugam si sare dupa gust. Radem morcovul ramas pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem la calit. Cand a devenit auriu, strecuram deasupra ciorbei zeama frumos colorata. Mai lasam 10-15 minute ciorba la foc, sa capete carnea gust. Oprim focul si adaugam verdeata.

Mod de servire
Servim ciorbita cu ardei iute si verdeata din belsug.

Timp de preparare: 130 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu