miercuri, 2 ianuarie 2013

Reteta Zilei 1.1.2013


                           Supa cu galuste din gris


Ingrediente

Pentru 5 portii:
supa de oase - 2 l
gris - 150 g
oua - 2 bucati
patrunjel verde - 1 legatura
sare si piper boabe dupa gust
Mod de preparare

Pentru supa cu galuste din gris ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara astfel: intr-un vas, albusurile se bat bine cu telul, se adauga galbenusurile si, putin cate putin, o parte din cantitatea de gris, pana se obtine o compozitie omogena. Se formeaza galuste cu lingurita si se pun intr-un vas cu apa clocotita si sare. in timpul fierberii, vasul se acopera cu capac si se adauga putina apa rece. Dupa fierbere, galustele se introduc in supa de oase fierbinte, la care se adauga sare si piper.

Supa cu galuste din gris se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu