Supa de mazare verde uscata
Ingrediente
2 linguri de unt 1 ceapa 2 morcovi 1 tulpina de telina (apio) 450 gr mazare verde uscata 1 lingurita cimbru 1 lingurita patrunjel 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper 2 litri de apa 2 catei de usturoi 3 cartofi 1/2 cup de fulgi de ovaz 1 ciolan afumat
Mod de preparare
Supa de mazare verde uscata este delicioasa si sanatoasa. Pentru aceasta se taie legumele in cubulete.
Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta.
In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz.
Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute deoparte, dupa care se mixeaza cu un stick blender sau blender.
Carnea se scoate inainte de a mixa supa crema de legume si se poate rupe in bucatele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu