miercuri, 2 ianuarie 2013

Reteta Zilei 2.1.2013


                  Supa de mazare si afumatura



Ingrediente

1 kg ciolan afumat sau oase afumate 4 foi de dafin 500 gr mazare verde uscata 3 cartofi 1 lingurita cimbru 2 linguri ulei 2 cani cu ceapa tocata 2 cani morcovi taiati cuburi 2 lingurite usturoi,taiat 2 tulpini de telina,taiate 1 lingura unt 1 lingurita zahar sare piper otet balsamic

Mod de preparare

Supa de mazare si afumatura este o ciorba de legume cu carne traditionala si delicioasa. Intr-o oala mare se pune la fiert afumatura cu foile de dafin in 3 litri de apa,cam doua ore si jumatate.
Scoate afumatura,las-o sa se raceasca si rupe bucatile de carne pe care le pui inapoi in supa.
Adauga mazarea verde uscata,cartofii taiati cuburi si cimbru si fierbe pana e fiarta mazarea.
Intr-o tigaie caleste ceapa,morcovul,usturoiul si telina.
Adauga untul si zaharul si lasa sa se caremelizeze.
Pune-le in supa si mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se sareaza si se pipereaza.

Mod de servire

Supa de mazare si afumatura se serveste cu putin otet balsamic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu