miercuri, 2 ianuarie 2013

Reteta Zilei 31.12.2012


                          Supa taraneasca cu taitei


Ingrediente

Pentru 5 portii:
supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apa si 3 cuburi MAGGI de vita
cartofi 500 g
ceapa - 100 g
morcovi - 100 g
ardei gras - 100 g
patrunjel radacina - 50 g
telina radacina - 100 g
pastarnac - 50 g
faina - 120 g
oua - 2 bucati
smantana/iaurt - 100 g/200 g
ulei - 50 ml
patrunjel verde - 1 legatura
sare dupa gust
Mod de preparare

Pentru supa taraneasca cu taitei se prepara supa de oase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. telina radacina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se trec sub jet de apa rece. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina, ardeiul gras si ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa, se adauga supa si se fierb 15 minute. Se adauga cartofii si se fierb inca 10 minute. Din faina, oua, sare si putina apa se pregateste coca pentru taitei. Se lasa 10 minute, se intind foi subtiri, se lasa sa se zvante 10 minute, se ruleaza si se taie subtire. Taiteii se scutura de faina si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, se adauga apa rece, se lasa 10 minute, se trec sub jet de apa rece si se introduc in supa. Iaurtul sau smantana diluata cu putina supa se adauga la sfarsitul fierberii.

Supa taraneasca cu taitei se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu